Rendezvénynaptár -

MOT Dunántúli Szekciója X. Tudományos Vándorgyűlése - Onkológus Szakdolgozók IX. Tudományos KongresszusaKedves Kollégák!

Közeledik az Onkológusok „Visegrádi találkozója”.
Szeretnénk, ha a Vándorgyűlés méltó záróprogramja lenne a nyári szabadság élményeinek és egyben méltó kezdete az őszi tudományos programsorozatnak. Néhány fontos információt szeretnénk nyújtani:
Augusztus 29-én 9.30-kor megnyitó. Ez után után két ünnepi elÅ‘adás hangzik el: „Onkopannon emlékelÅ‘adás” és „A ma onkológusa”. 
A délelőtti ünnepi programot Prof. Dr. Kásler Miklós előadásával folytatjuk, majd Pest megye onkológiai ellátását ismerjük meg. A délutáni szakmai program: molekulárbiológia, epidemiológia és fej-nyak daganatok ellátása.
1 órakor Kovács István régész tart előadást. Mátyás királyunk visegrádi életéről.
19.30-kor találkozunk a Silvanus Hotel előtt, és közösen átsétálunk a „Nagyvillám” étterembe. Itt evőeszköz nélküli Mátyás korabeli vacsorán veszünk részt, közben reneszánsz zenében és táncban gyönyörködhetünk.
Másnap, 30-án, szombaton az orvosi szekció mellett ünnepélyesen megnyitjuk a Szakdolgozók IX. Kongresszusát.
Az orvosi szekció délelőtt az uroonkológiával foglalkozik. Délután pedig a rehabilitációra, hospice-re kerül sor. Ez után lehetőség nyílik az emlő, colorectalis, nőgyógyászati vagy más lokalizációkkal kapcsolatos legújabb eredmények bemutatására is.
17.30-kor autóbuszok indulnak a szállodától Párkányba. A Mária Valéria hídon áthaladva visszapillantunk a Duna esztergomi oldalára. Felfedezzük Géza fejedelmünk várát, ahol Szent István királyunk született Vajk néven. Ez után a Vármúzeum tróntermében az „István a király” zeneszerzője, Szörényi Levente tart előadást. Ezt követően megtekinthető a múzeum.
21.00 órakor a Primás pincében, ültetéses fogadáson veszünk részt. A vacsora után tánc. 01.00-kor az autóbuszok visszaszállítanak bennünket a Silvanus Hotelbe.
Másnap, vasárnap 10-ig kell a szállodai szobából kijelentkezni.
11-kor fakultatív kirándulást indítunk a Holdvilág árokba. Ide sportcipő és turista jellegű ruházatra van szükség. Felkeressük a fejedelemválasztások feltételezett helyszínét és Árpád vezérünk állítólagos nyughelyét, amely nem messze van Attila, hun királyunk várától.
Ezen fakultatív programra a kongresszus idején a regisztrációs pultnál lehet jelentkezni.
A kongresszus mindkét napján hölgyprogramot is szervezünk. Idegenvezető irányításával megtekinthető a Fellegvár és a Duna parttól nem messze lévő Királyi Palota.
Kívánom valamennyi résztvevőnek, hogy a Vándorgyűlés nyújtson szakmai segítséget a gondokkal teli daganatos beteggyógyításhoz.
Ugyanakkor szeretném azt is, hogy a büszke múltunk egy-egy még kevésbé ismert hajszálgyökere csábítsa Önöket közös felfedezőútra. Ez nagyban erÅ‘sítheti az onkológus társadalmunk egységét. 

Tisztelettel:

                                                                                                                            Dr. Cseh József


Időpont: aug 29, 2008 - aug 31, 2008
Helyszín: Visegrád, Silvanus Konferencia és Sport Hotel

Program