Rendezvénynaptár -

Magyar Mesterséges Táplálási Társaság 2014. évi Kongresszusa


Tisztelt Kollégák! Kedves Vendégeink!

 

A Magyar Mesterséges Táplálási Társaság szervezésében 2014. november 13-14-15-én, immár 24. alkalommal kerül megrendezésre hazánk táplálásterápiával foglalkozó legnagyobb kongresszusa. Az eddig megszokott magas színvonalú kongresszusokhoz hasonlóan idén is szakterületükön méltán elismert bel- és külföldi elÅ‘adókat hallhatunk, és megvitathatjuk a táplálásterápia legfrissebb aktualitásait. 

Kongresszusunk mottója: Táplálás és oxigén nélkül nincs élet ! 

FÅ‘ témáinknak a táplálásterápia és az IBD, valamint az aminósavak, az oxidatív stressz és táplálásterápia kérdéseit választottuk.

Társaságunk idén elÅ‘ször, az un. nulladik kongresszusi napon továbbképzést szervez fiataloknak és a táplálásterápiával újabban elkötelezÅ‘dÅ‘ kollégáknak.

Minden betegnek éppoly szüksége van alapbetegségének megfelelÅ‘ táplálásterápiára, mint ahogy a hypoxiás betegnek oxigénterápiára. A táplálásterápia szükségessége magától értetÅ‘dÅ‘, általános és természetes igény, megfelelÅ‘ alkalmazásához azonban sajátos elméleti és gyakorlati tudás szükséges. MegfelelÅ‘ táplálással csökkenthetÅ‘ a betegségek szövÅ‘dményeinek száma és a szükséges kórházi tartózkodás ideje, javítható a betegek gyógyulási esélye és késÅ‘bbi életkilátása.

A megfelelÅ‘en alkalmazott táplálásterápia tehát hasznos befektetés.

Ismereteink ilyen irányú bÅ‘vítésével, és azok mindennapos helyes alkalmazásával hozzájárulhatunk a biztonságosabb és hatékonyabb gyógyításhoz.

 

A kongresszus színhelyén szakmai ismeretink gyarapításán kívül csodálatos környezetben lesz lehetÅ‘ség színvonalas kikapcsolódásra is.

 

Az eseményre sok szeretettel várjuk kollégáinkat, barátainkat és reményeink szerint egyre több újonnan érdeklÅ‘dÅ‘ munkatársainkat. 

 

Dr. Tomsits Erika                                                  Dr. Sahin Péter

MMTT elnök                                                         MMTT fÅ‘titkár, a kongresszus fÅ‘ szervezÅ‘je


Időpont: nov 13, 2014 - nov 15, 2014
Helyszín: Mátraháza, Hotel Ózon

Program