Rendezvénynaptár -

Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekció 2014. évi Vándorgyűlése


Tisztelt KolléganÅ‘k és Kollégák!

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekciójának 2014. évi Vándorgyűlését Pécsett rendezhetjük meg.

FÅ‘ témaként az endoszkópos vizsgálatok, terápiás beavatkozások szövÅ‘dményeit választottuk.

Az endoszkópia folyamatos fejlÅ‘dése révén a diagnosztikus beavatkozásból egyre gyakrabban és több területen alakul át terápiás alternatívát is kínáló módszerré. Az endoszkópia határainak kiterjesztése a pusztán diagnosztikus vizsgálatokban is meglévÅ‘ komplikációk veszélyét tovább fokozza. A kockázat-haszon mérlegelésekor elengedhetetlen, hogy pontosan ismerjük az adott endoszkópos beavatkozás kockázatait, valamint a beteg klinikai jellemzÅ‘ibÅ‘l, a vizsgáló gyakorlottságából és a beavatkozás sajátságaiból fakadó rizikó tényezÅ‘ket, és a szövÅ‘dmények csökkentésének lehetÅ‘ségeit. A már kialakult szövÅ‘dmény esetén pedig fontos az ellátási lehetÅ‘ségek ismerete, és a társszakmákkal, elsÅ‘sorban a sebészekkel az együttműködés, hogy betegeink számára a legjobb megoldást nyújthassuk.

Sebész kollégáinkat mi is segíthetjük bizonyos műtéti komplikációk endoszkópos ellátásában.

Bízunk abban, hogy ezen kérdések megvitatását fontosnak, érdekesnek tartják és az ismeretek bÅ‘vítésével hozzájárulhatunk a biztonságosabb betegellátásához.

Sok szeretettel várjuk endoszkópos kollégáinkat, barátainkat Pécsett!

 

Dr. Gyökeres Tibor                                                             Dr. Vincze Áron

 

az Endoszkópos Szekció elnöke                                        fÅ‘szervezÅ‘


Időpont: okt 3, 2014 - okt 4, 2014
Helyszín: Pécs, Tudásközpont

Program