Rendezvénynaptár -

Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekció 2012. évi Vándorgyűlése


Kedves Kollégák!

Kedves Barátaim!

 

Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekciójának idei Vándorgyűlésének megszervezésére a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gasztroenterológiai Osztálya kapott megbízást.

A kongresszus fÅ‘ témája - elÅ‘ször a hazai gasztroenterológia történetében - „A minÅ‘ségbiztosítás az endoszkópiában”, a nemzetközi irodalom és a nagy gasztroenterológiai társaságok érdeklÅ‘désének középpontjába került az utóbbi idÅ‘ben. Többek között azért, mert ez nem a különbözÅ‘ gasztroenterológiai betegségek modern ellátásáról vagy új technikákról, hanem magukról az endoszkóposokról (asszisztensekrÅ‘l és orvosokról egyaránt) szól.

Az emberi tényezÅ‘rÅ‘l sokszor megfeledkezünk nem csak az endoszkópián, hanem az egész orvosláson belül, pedig az utóbbi évtized technikai, technológiai újításai, az új tudományos ismeretek önmagukban nem hozzák meg a betegellátásban a várható eredményeket csak akkor, ha azt az emberi tényezÅ‘ tökéletesítése is követi. Márpedig egy olyan hivatásban, ami (Hippokratész után) egyben „művészet”, nehéz objektíven értékelni a teljesítményt, holott az nem csak a beteg vagy a biztosító, hanem a szakmának is elemi érdeke.

Tehetségünkhöz mérten megpróbáljuk a témát körüljárni, támpontokat, ajánlásokat megfogalmazni és áttekinteni az elérhetÅ‘ irodalmat, hogy mindannyiunk közös érdeke és vágya: a jobb endoszkópos szakemberré váláshoz nyújtsunk segítséget.

Szeretnénk kellemes környezetben maradandó élményt nyújtani mind szakmai, mind társasági szempontból és minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy minden vendégünk azzal az érzéssel távozhasson, hogy remekül érezte magát.

 

A mihamarabbi viszontlátásban bízva, sok szeretettel várunk mindenkit hírös városunkban, Kecskeméten!

 

 

A szervezÅ‘k nevében,

 

Szepes Attila


Időpont: nov 9, 2012 - nov 10, 2012
Helyszín: Kecskemét, Három Gúnár Rendezvényház

Program

ld. melléklet