Rendezvénynaptár -

Gyermeknephrológiai Kongresszus


 

Tisztelt Kollégák!

 

 

Ismét eltelt egy év és a gyermeknephrológia iránt érdeklÅ‘dÅ‘k újra összejönnek, hogy találkozzanak egymással, megosszák egymással új tapasztalataikat, tudásukat és munkáik eredményét. Összejöveteleinket mindig fémjelezte és fémjelzi most is a minÅ‘ségi orvoslás és kutatás eredményeinek bemutatása és a közvetlen baráti légkör. Sajnos a még mindig nehéz körülmények ellenére a magyar gyermeknephrológia megÅ‘rizte hazai és nemzetközi szinten is tekintélyét.

 

Ennek a csapatnak mindig célja volt a magyar és határontúli, Magyarországhoz kötÅ‘dÅ‘ gyermeknephrológusok, valamint nephrológiai érdeklÅ‘désű csecsemÅ‘- és gyermekgyógyászok, transzplantációs szakemberek kutató fiatalok és egyéb társszakmák szakembereinek szakmai- és tudományos összefogása.

 

Kis közösségünk minden tagja segítette és segíti, valamint aktivizálja a gyermeknephrológiai klinikai és alapkutatásokat, és végsÅ‘ célja a minÅ‘ségi betegellátás. T ovábbi feladatunk a szakképzés minÅ‘ségének folyamatos javítása és a szakmai központok, valamint csecsemÅ‘- és gyermekgyógyászati osztályok közötti kapcsolattartás fenntartása.

 

Ezekre a hagyományokra építkezve kerül megrendezésre 2010-ben is a Magyar Gyermeknephrológiai Egyesület éves konferenciája. Itt ismételten bemutathatjuk az elmúlt év során szerzett tapasztalatainkat, megbeszélhetjük a felmerült problémákat és meghallgathatjuk egymás tudományos eredményeit. Az elmúlt év munkáját dicséri számos hazai és nemzetközi szakmai kongresszuson elhangzott elÅ‘adás és poszterbemutató. Továbbá hazai és nemzetközi cikkek megjelenése. Javuló minÅ‘ségű betegellátás. A színvonalas szakmai munka mellett az egyetemeken tudományos munka keretében újabb PhD fokozatok születtek az elmúlt év során. Az egyre nehezedÅ‘ körülmények között is számos tudományos pályázatot nyertek el kollégáink.

 

A szakma egyes ágai már egy évvel korábban elindultak a megújulás útján. Ezek a területek nephrogenetika, az autoimmun betegségek, diagnosztika, az utóbbi egy évben tovább fejlÅ‘dtek és számos tudományos eredmény beépült a napi gyakorlatba. Társszakmákkal alakultak ki kapcsolatok és új terápiás lehetÅ‘ségek is kipróbálásra kerültek.

 

Az idei tudományos program a meghívott elÅ‘adásokon túl, abból a sokszínű és minÅ‘ségi munkából épül fel, amelyet az elmúlt évben végeztünk. Idén sem szakítunk a hagyománnyal és ismételten neves külföldi és hazai elÅ‘adókat köszönthetünk a konferencián. A tudományos program mellett ismételten lesz lehetÅ‘ség a személyes találkozásokra, beszélgetésekre. Ehhez ebben az évben a Balaton part ad méltó környezetet. A szoros szakmai munka mellett lehetÅ‘séget kívánunk adni a pihenésnek is, így az idén Balatonalmádiban a Ramada szállóban tartjuk az összejövetelünket, ahol lehetÅ‘ség lesz az aktív pihenésre is, kihasználva a hotel wellnes részlegét. A teljes kikapcsolódást pedig a bankett vacsorát követÅ‘ zene és tánc biztosítja majd.


 

Kedves kollégák!  Szeretettel várunk minden érdeklÅ‘dÅ‘t az idei konferenciára.

 


Időpont: nov 12, 2010 - nov 13, 2010
Helyszín: Balatonalmádi, Ramada Hotel & Resort Lake Balaton

Program