Rendezvénynaptár -

AZ ENDOSZKÓPIA TECHNIKAI ÉS GYAKORLATI ALAPJAI - Kötelező továbbképzés a gasztroenterológiai szakvizsga megszerzéséhez, Pécs


Tisztelt KolléganÅ‘k és Kollégák!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Pécs lehet a házigazdája a második alkalommal megrendezendÅ‘ endoszkópos tanfolyamnak, ami elsÅ‘sorban fiatal kollégáink felkészülését segíti a gasztroenterológiai szakvizsgára.

A hepatológiai és az ultrahangos szakvizsga elÅ‘készítÅ‘ tanfolyamok már sok éve szerves részei a szakorvosi képzésnek, azonban szervezett formában endoszkópos oktatás korábban még nem volt. A tápcsatorna endoszkópiája gyorsan fejlÅ‘dÅ‘ része a gasztroenterológiának, egyre bÅ‘vül az endoszkópos diagnosztikus és terápiás lehetÅ‘ségek köre, melyek elsajátításához nélkülözhetetlen az elméleti és gyakorlati oktatás fejlesztése. A Gasztroenterológiai és Hepatológiai Tagozat és Tanács tagjai a Magyar Gasztroenterológai Társaság Endoszkópos Szekciójának vezetÅ‘ségével és az egyetemek grémiumvezetÅ‘ivel közösen határozták el még 2014-ben a tanfolyam elindítását. A kétnapos tanfolyam elÅ‘ször 2014-ben Szegeden került megrendezésre.

Az elsÅ‘ alkalomhoz hasonlóan most is a gasztrointesztinális endoszkópia magas szintű műveléshez nélkülözhetetlen ismeretek átadására törekszünk tapasztalt elÅ‘adók tolmácsolásában. A továbbképzésre szakorvosjelöltek mellett endoszkópos asszisztenseket, és minden gasztroenterológia és endoszkópia iránt érdeklÅ‘dÅ‘ kollégát is szeretettel várunk!

Dr. Vincze Áron 

az Endoszkópos Szekció leendÅ‘ elnöke 

tanszékvezetÅ‘ egyetemi docens 

PTE KK I.sz. Belgyógyászati Klinika, Gasztroenterológiai Tanszék

Online regisztráció: endtanfolyam2017.misandbos.hu


Időpont: márc 17, 2017 - márc 18, 2017
Helyszín: Pécsi Tudányegyetem, Entz Béla Oktatási Központ

Program